Balatonboglár és környéke

A környékbeli programokról és kirándulási lehetőségekről naprakész információkat találhatsz Balatonboglár hivatalos honlapján. 

Ha szeretnél végigsétálni Balatonbogláron mielőtt eljössz hozzánk akkor itt megteheted: virtuális séta

Nézd meg Zoli bácsit a BalaZone.hu kisfilmjében, ami bemutatja a környék -rossz időben is-  csodálatos programjait.

Balatonboglár a Balaton déli dimbes-dombos partján fekvő 6300 lakosú település. Fonyód és Balatonlelle városokkal szomszédos, a 7-es főútvonal vonalán található. A város legszembetűnőbb ékessége a Várdombon ékeskedő gömbkilátó, amely nyugalmas és közkedvelt kirándulóhely mindenki számára. A kilátó esti kivilágítása a távolabbi veszprémi partokról is megcsodálható.

Balatonbogláron számos borúti állomás kereshető fel, ahol a kedves látogatók a borvidék jellegzetes borait kóstolhatják meg, mint pl.: a Hujber pincészet, a Légli pincészet, az Ignáczy pincészet, az Eifert, a Katona, a Kalász, a Miklós és a Nagy -féle, a Szentpáli pince - is szeretettel várja az érdeklődő borturistákat. A város társközsége Szőlőskislak, ahol megtekinthető a Bormúzeum, az Ország pince, a Malom Fogadó és a Légli-major. A szomszédos településekre: Szőlősgyörökre, Gyugyra kerékpárút vezet. Szőlősgyörökön is számos pincészet megvetette lábát: Trunkó pincészet, Szent Anna Borház, Szent István Pincészet és Étterem, valamint a Koltai pincészet.

A város nem csak a bor és a szőlő hazája, hanem egyben a művészeteké is. A Kápolna dombon található a Vörös és Kék kápolna, melyek három évtizede igényes galériákként funkcionálnak és nemzetközi hírűek. A Lengyel-Magyar Barátság Háza az üdülő szezonban a Bor és Jazz Fesztivál számára ad otthont számtalan más kulturális rendezvénye mellett.

Környék

A Balaton környéke kiváló lehetőségeket kínál a kerékpáros túrázáshoz. Kondíciótól, ízléstől függően mindenki találhat magának alkalmas terepet. A nagyszerű testedzés mellett a túrákon érdekes településekkel találkozhatunk utunk során, kivételes műemlékeket, különleges természeti értékeket tekinthetünk meg.

A központban, a település egyik legszebb részén fekszik a Platán strand, ahol a vendéglátó helyiségeken kívül még tenisz centrum is található. A strand ingyenes és remek sportolási lehetőségeket kínál.
A Sziget strand és környéke csendesebb, bensőségesebb hangulatú fürdőhelye Balatonboglárnak.
A Simply Szállótól 400m-re található a szabadstrand, innen felemelő látvány a Badacsony-hegy karakteres csonka kúp alakja is.

A városban leledzik a Yacht-Club, mely 160 vitorlás számára biztosít hullámoktól mentes kikötőhelyet. Rendszeres hajójáratokkal elérhető a Balaton valamennyi települése.
Balatonbogláron és környékén nem csak sportolhatunk, strandolhatunk, hanem szórakozhatunk is: Balatonlellén a Stone Pub-ban, Y-disco-ban, Üvegház Disco-ban, Stone Beach Cafe-ban vagy akár Siófokon is.

Látnivalók

Kilátás a Fonyódi Kilátóból: virtuális madárles

Bugaszegi horgásztó

 

 A Simply Szállótól néhánypercre található a Bugaszegi Horgásztó,amely kiválló    lehetőséget biztosít a pecázásra.Sokan ide járnak, mivel a Balaton strandolói  mellett napközben nehézkes a horgászat. Nézd meg a képeket a galériában.

 

 

 

bugaszegi téglamúzeum

 

 A Bugaszegi Horgásztó mellett másik közeli érdekesség a Bugaszegi Téglamúzeumis, egy borongós délutánon kiválló kikapcsolódási lehetőség, és még kultúrálódik is az ember. Nézd meg a képeket a galériában!

 

 

Üzletek

Már nem kell a Balatonra 3 napi hidegélelmet hoznod. Itt is elszaporodtak a hiper, szuper, tuti marketek mint a gombák aközeli erdőben. Az alábbiakban összeszedtük, hogy a kis helyi boltok mellet milyen üzletláncokat érsz el a Simply Szálló közelében:

Tesco -Balatonboglár

Spar - Balatonboglár, Fonyód, Balatonlelle

Penny - Balatonlelle

Lidl - Balatonlelle

Aldi - Fonyód

CBA - Balatonboglár, Fonyód, Balatonlelle

Hajózási menetrendet a Balatoni Hajózási Zrt. honlapján találhatsz. 

 

 

E-mail cím:

Irányítószám:

Kattints az érkezés dátumára:
Elöző hónap NovemberKövetkező hónap
HKSzCsPSzoV
     
   

Képek